VÅRT INITIATIV
FOR BÆREKRAFT.

Craft Circle er vårt initiativ for bærekraft og går som en rød tråd gjennom alt vi gjør. Fra design til levering og enda lenger. Hensikten er enkel – å stimulere til bevisste valg som minimerer vår miljøpåvirkning. Nå og på lengre sikt.Underveis vil vi fortsette å utvikle sko, klær og utstyr som inspirerer idrettsutøvere på alle nivåer til å nå sine mål. Med den største mulige omsorg for vår fellesarena.

LAST NED RAPPORTEN

Holdbarhet fra design til levering.

For oss betyr et slitesterkt plagg at det beholder sin funksjon i all slags vær. År ut og år inn.
Samtidig vet vi at det meste av produktets miljøpåvirkning skjer i begynnelsen av livssyklusen. Derfor jobber vi aktivt gjennom hele produksjonskjeden, fra design til levering, for å minimere dette.

01 Design

02 Materiale

03 Produksjon

04 Kjemikalier

05 Forpakning

06 Logistikk

SIRKULÆRE VALG FOR
ALLE UTØVERE.

Produktene våre er utviklet for å vare lenge, og fra 2022 vil vi introdusere flere måter å forlenge levetiden ytterligere. For eksempel gjennom sirkulære forretningsmodeller som lar våre kunder leie funksjonalitet når de trenger det, eller ved å la idrettsutøvere gi sine lojale treningskompiser videre når de når neste nivå.

Bærekraft er en lagsport.

Våre bærekraftsmål er knyttet til fire av FNs globale mål for bærekraftig utvikling, og er valgt for deres relevans for vår virksomhet og vår evne til å bidra til dem. De påvirker hvordan vi designer, produserer og distribuerer produktene våre, hvordan vi forlenger livssyklusene deres gjennom sirkulære modeller for utleie og salg, og hvordan vi samarbeider med partnere og organisasjoner for en mer bærekraftig fremtid. I tillegg har de inspirert oss til å formulere noen av våre egne milepæler på veien videre. Innen 2030 vil våre totale karbondioksidutslipp være redusert med 30 %. Samme år vil 20 % av våre produkter inngå i sirkulære programmer. For å hjelpe oss med å nå disse målene, vil en dedikert CSR-funksjon analysere og rapportere om prosessene våre fra 2022.

FNs globale mål

UN´S Global goal no.03

GOOD HEALTH
AND WELL-BEING

UN´S Global goal no.12

RESPONSIBLE
PRODUCTION AND
CONSUMPTION

UN´S Global goal no.13

CLIMATE
ACTION

UN´S Global goal no.17

PARTNERSHIP
FOR THE GOALS

Bærekraft er en lagsport

01.
Bekjempe klimaendringer

Vi er en del av The Swedish Textile Initiative for Climate Action, en ideell organisasjon for svenske kles- og tekstilbedrifter som jobber sammen for å redusere klimagassutslipp utover målet på 1,5 °C.

02.
20 % av alle produkter leies ut, gjenbrukes eller
selges videre

Produktene våre er laget for å vare lenge – og ved å sikre at de brukes over lengre tid, kan vi redusere deres samlede miljøpåvirkning. Av den grunn vil vi introdusere sirkulære forretningsmodeller som er i tråd med fremtidige forbrukerbehov. For eksempel ved å la forbrukere selge sko og klær videre, eller ved å tilby utleie av funksjonsplagg til spesielle anledninger.

03.
God helse & Velvære

Å motvirke inaktivitet og dårlig helse er sentralt for vår virksomhet. Vi eksisterer for å inspirere idrettsutøvere på alle nivåer, i alle aldre, til aktivt å ta ansvar for personlig helse og velvære.

04.
Bærekraftig forbruk og produksjon

Som medlem av Clean Shipping Index (CSI) – en ideell organisasjon som tilbyr frivillig miljømerking av fartøys utslipp til luft og vann – jobber vi aktivt for å belønne og utvikle bærekraftige sjøfartsalternativer.

05.
Implementering og globalt partnerskap

Vi vet at samarbeid er den eneste måten å skape varig endring på. For å gjøre en forskjell, nå og på sikt, har vi etablert partnerskap med en rekke lokale og globale initiativer for bærekraftig utvikling.  amfori BSCI, FLA, International Accord on Fire & Building Safety, Clean Shipping Index og STICA er noen av disse.

Samarbeid & Partnerskap

STICA

Swedish Textile Initiative for Climate Action, en ideell organisasjon for svenske kles- og tekstilbedrifter som jobber sammen for å redusere klimagassutslipp utover målet på 1,5 °C.

amfori BSCI

Et initiativ laget av Foreign Trade Association (FTA), den ledende næringsorganisasjonen for europeisk og internasjonal handel som består av mer enn 1500 forhandlere, importører, merkevarer og nasjonale aktører i den hensikt å utvikle det politiske og juridiske rammeverket for bærekraftig handel.

RISE Chemical Group

Et nettverk opprettet av RISE, Forskningsinstitutet i Sverige, som samler eksperter fra universiteter og myndigheter for å dele kunnskap og fakta fra feltet for å forhindre bruk av ulovlige kjemikalier i tekstilproduksjon.

Fair Label Association

Et initiativ som samler universiteter, menneskerettighetsorganisasjoner og bedrifter med mål om å beskytte arbeidernes rettigheter over hele verden.

Clean Shipping Index

CleanShipping Index (CSI) er en ideell organisasjon som tilbyr frivillig miljømerking av fartøys utslipp til luft og vann for å belønne og utvikle bærekraftige sjøfartsalternativer.

International accord for health and safety in the textile and garment industry

En forpliktende avtale med sikte på å øke sikkerheten i tekstilindustrien i blant annet Bangladesh. Avtalen regulerer tilsyn med bygninger og elektriske installasjoner, og stiller krav til obligatoriske rutiner og øvelser for bedre brannsikkerhet.

Craft Circle av Craft Norge
Utviklet av Plan a kommunikasjon